آدرس
شیراز، شهرک صنعتی بزرگ شیراز، میدان ششم، خیابان بهره وری، خیابان 411
شرکت عرشه محور فولاد فارس
شرکت عرشه محور فولاد فارس در سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را در زمینه ساخت سازههای فلزی حوزه نفت و گاز و پتروشیمی آغاز نموده است. این شرکت دارای ماشین آلات و کلیه امکانات تخصصی عملیات ساخت و نصب انواع سازههای فلزی میباشد. دارای کادری مجرب از مهندسین رشته های مختلف علی الخصوص مکانیک عمران و برق میباشد. امید است با بهرهمندی از توان متخصصین داخلی و ماشین آلات تخصصی در این زمینه گام مهمی در راستای ارتقای سطح کیفی تولید کنندگان استان فارس بردارد.
انواع سازههای نفت گاز پتروشیمی و ساختمانی با دستگاههای به روز برش و جوش
سازه فلزی نوعی سازه میباشد که مصالح اصلی آن که برای تحمل نیروها و انتقال آنها استفاده می شود از فلز (فولاد) درست شده است.اتصالات به کار رفته در این سازه فلزی ها از نوع جوشی، پرچی و یا پیچ است و بسته به نوع اتصالات قطعات طرح شده و کنترلهای مربوطه بر روی آنها انجام می گردد.
مهمترین مصالح ساختمانی فلز می باشد.فولاد (فلز) از احیا شدن سنگ آهن، به همراه کک و اکسیژن در کورههای بلند با درجه حرارت زیاد حاصل می شود. همچنین عامل زمان در ساخت سازه فلزی ها اهميت دو چندان يافته و اين موضوع گرايش به سازه فلزی های پيش ساخته را افزايش داده است .همچنین با رشد جمعيت جوامع بشری علاقه به داشتن فضاهای بزرگ بدون حضور ستون های مياني طرفداران زیادی پيدا كرده است.
از جمله مزایای اسکلت فلزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
یکی از علت های پیشرفت سریع کشورهای نو ظهور از نظر کارشناسان استفاده از سازه های فولادی پیش ساخته درساخت و سازهای سریع همراه با کیفیت زیر ساخت های تجاری،درمانی،صنعتی و مسکونی این کشورها است.
سرعت نصب قطعات فلزی نسبت به اجراء قطعات بتنی مدت زمان کمتری می طلبد .
با توجه به تهیه قطعات از کارخانجات ، پرت مصالح نسبت به تهیه و بکارگیری بتن کمتر است .
میانگین وزن ساختمان فولادی را می توان بین 245 تا 390 کیلوگرم بر مترمربع و یا بین 80 تا 128 کیلوگرم بر مترمکعب تخمین زد ، درحالی که در ساختمانهای بتن مسلح این ارقام به ترتیب بین 480 تا 780 کیلوگرم برمترمربع یا 160 تا 250 کیلوگرم برمترمکعب می باشد .
انواع قاب کامل در اسکلت فلزی :
1) قاب با تیر های افقی:
اسکلت فلزی بستهٔ است که از ستونها، تیر های افقی و بادبند تشکیل یافته است.
توجه:در ساختمان های اسکلت فلزی مرتفع ( حداقل 3 طبقه ) و یا طویل ( حداقل به طول 10 متر ) از بادبند استفاده می شود.
2)قاب با تیر های موّرب ( شیبدرا ):
الف) در حالت سوله
ب) در حالت خرپا
2-الف) قاب در حالت سوله: اسکلت فلزی بسته ای که از ستونها، تیر های موّرب ( ترک ) و بادبند تشکیل یافته است.
توجه:قاب در حالت سوله بصورت یک طبقه ساخته می شود. کابرد سوله، جهت پوشش دهانه های بزرگ ( 9 تا 60 متری و بیشتر ) استفاده می شود.
مثال: 1-کارخانه ها 2-سالنهای ورزشی 3- انبار های بزرگ 4-دامداری ها 5-آشیانه ها هواپیماها 6-کارگاهها و ….
قابها در حالت سوله، اههمّت خاصی از نظر مهندسی مدرن کسب نموده و به تدریج جایگزین ساختمانهای با پوشش خرپایی می گیرند.
فاصلهٔ قابها در حالت سوله با توجه به اندازهٔ طول دهانه و مقدار بار وارده، فاصله هر قاب دیگر 4/5 تا 10 متر در نظر گرفته می شود.
انواع قاب شیبدار در حالت سوله:
الف) قاب بدون ماهیچه ( یکنواخت ) : در این قاب، مقطع ستون بصورت یکنواخت و ثابت است به بیان دیگر اندازه جان ستون،از پای ستون تا بالا ترین ارتفاع آن به یک اندازه می باشد، همچنین نمرهٔ تیر مورب ( تراورس ) از تیزه تا ستون، بصورت یکنواخت و ثابت می باشد.
توجه 1:تیر موّرب = تیر شیبدار = ترک = یال
توجه 2:تیزه = تارک
ب) قاب با ماهیچه ( غیر یکنواخت ):
1) ماهیچه در تیر موّرب:در این حالت، مقطع ستون به صورت یک نواخت و ثابت بوده ولی مقطع تیر موّرب، بطور غیر یکنواخت ساخته می شود.
2)ماهیچه در تیر موّرب و ستون:در این حالت، مقطع ستون مقطع تیر مورب، بطور غیر یکنواخت ساخته می شود.
اتصال خطی ریلی را اتصال (( مفصلی )) می نامند.در این نوع اتصال، صفحهُ زیر ستون، روی بیس پلیت، قرار می گیرد، بطوری که در محل سطح تماس این دو صفحهُ فلزی، بصورت فاق و زبانه پیش بینی می شود.( مقطع فاق و زبانه را می توان به شکل های مختلفی تنظیم نمود، از جمله مربع، مستطیل، ذوزنقه، و نیم دایره و …..)با وارد شدن نیرو، صفحهُ زیر ستون می تواند، روی بیس پلیت، بصورت ریلی حرکت کند که حرکت آن مختصر و جزیی خواهد بود.
اتصال نقطه ای:
این نوع اتصال تکیه گاهی را (کفشکی) می نامند. در این نوع اتصال صفحهُ زیر ستون روی بیس پلیت، قرار می گیرد، به طوری که در محل سطح تماس این دو صفحهُ فلزی، بصورت برجستگی ( مقعر ) و تو رفتگی ( محدَب ) در وسط صفحه و به حالت قوسی شکل، پیش بینی می گردد.در این حالت، با وارد شدن نیرو، صفحهُ زیر ستون می تواند، ری بیس پلیت، بصورت جزیی و مختصر، حرکت نماید.
اتصال پیچی:
انواع اتصال تکیه گاهی را ( مفصلی ساده ) می نامند. در این نوع اتصال، سطح نبشی های پای ستون،در محل تماس با بیس پلیت به اندازهُ قطر بلت، سوراخ شده و پس از عبور بلت از سوراخ ایجاد شده در نبشی با مهره بسته می شود و سطح تماس بال عمودی نبشی با ستون به طور آزاد بوده و جوش نمی شود تا هنگام وارد شدن نیرو، دارای حرکت خفیف انعطاف جزیی باشد در نتیجه همان خمشی از بین میرود و به بیان دیگر، خنثی می شود.
توجه 1:در اتصال پیچی، از 2 عدد بلت استفاده می سود. ولی در اتصالات اسکلت فلزی معمولی، حد اقل 4 عدد بلت استفاده می گردد و این تعداد به نسبت ابعاد صفحه افزایش می یابد ( به تعداد زوج2.4.6.8…..)
توجه 2:در اتصال پیچی، دو نبشی مورد نظر به دو حالت استفاده می شود:
الف) نبشی ها در دو طرف بالهای ستون واقع می شوند.
ب) نبشی ها در دو طرف جان ستون قرار می گیرند.
ما با بهرهمندی از توان مهندسین در رشتههای عمران مکانیک و با در اختیار داشتن به روزترین نرمافزارهای روز دنیا از قبیل اتوکد تری دی، مکس و تکلا استراکچرز در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی پیچیدهترین و دقیقترین سازهها را بدون کمترین خطا تلرانس و طراحی و شاپ نموده و در اختیار واحد تولید قرار میدهد .
مدیرعامل: اشکبوس توکلی
رئیس هیت مدیره: مهرداد جعفری پور
عضو هیت مدیره: آقای مهران جعفری پور، فرزانه توکلیان و شقایق توکلیان
بازرسی اصلی: فاطمه صفرپور
عضوعلی البدل: بهار اسکندری
شیراز، شهرک صنعتی بزرگ شیراز، میدان ششم، خیابان بهره وری، خیابان 411
شيراز، فارس، إيران
نوشتن نظر جدید